Belysning för gata och väg

En vägbelysningsanläggning kan omfatta hundratals stolpar och i det sammanhanget blir varje watt viktig. Därför har Fagerhults utvecklingsteam fokuserat på att få ut så mycket ljus som möjligt ur armaturerna.

Familjerna Vialume, Evolume och Opalume är stommen i Fagerhults sortiment av stolparmaturer. Tillsammans skapar de en bredd i så väl design, ljusflöden, optik och montagesätt - alla anpassade för att belysa vägar, gator, parkeringar, gång- och cykelvägar.

fagerhult-1.png

Stor frihet med optimerad optik

Med Fagerhults specialutvecklade AGC-linser (Advanced Glare Control) är våra stolparmaturer optimerade efter kraven i den senaste belysningsstandaren – och ger god visuell komfort. Du kan välja mellan ett flertal linser som är anpassade för olika användningsområden – allt från vägar, gator, parkeringar, gång- och cykelvägar.

Läs mer om våra AGC-linser

Visuell komfort

För oss på Fagerhult innebär visuell komfort att ljuset från belysningen ska vara en positiv upplevelse – både för den som ser ljuset på håll och för den som befinner sig i ljuset. Med hjälp av Fagerhults specialutvecklade AGC-linser (Advanced Glare Control) har vi lyckats minimera bländningen och skapat en god jämnhet.

Linserna är extra stora och sitter tätt ihop i ett enda lysande kluster – en utformning som optimerar den visuella komforten. Linserna är till och med försänkta i armaturen för att minimera bländning. 

Läs mer om visuell komfort

Energibesparning med nattsänkning

Behovet av fullt upplysta gator och andra miljöer är mindre under sena kvällar och nätter. Att släcka ner belysningen helt kan dock göra att vi känner oss otrygga. Med hjälp av avancerad ljusstyrning är det istället möjligt att tillgodose invånarnas behov och samtidigt spara energi. 

De olika system vi använder för ljusreglering utomhus är integrerade i varje armaturs driftdon och sköter sig själva. Det behövs heller inga externa tillbehör för att få ljusregleringen att fungera. Systemen vi pratar om har många olika namn inom branschen. Vi väljer att kalla det för vad det är – nattsänkning.

Läs mer om nattsänkning

Smart belysning med Citygrid

Citygrid, vårt ljusstyrningssystem för utomhusmiljöer, hjälper människor att känna sig trygga, samtidigt som det sparar energi. Systemet är trådlöst och skalbart – och dessutom enkelt att bygga ut, ändra och optimera.

Läs mer om Citygrid

En framtidssäkrad värld med Zhaga och Nema

Vår målsättning är att skapa en bättre ljussättning i kommersiella, offentliga och privata ljusmiljöer. Med standardiserade lösningar kan vi utöka de möjligheterna ytterligare, till fördel för våra kunder.

Flertalet av Fagerhults utomhusarmaturer kan levereras med ZHAGA- eller NEMA-sockel. Ett hållbart sätt att anpassa våra produkter till en flexibel marknad. Med en eller flera socklar på armaturen kan olika noder appliceras och nya funktioner erbjudas, idag eller i framtiden.

Läs mer om ZHAGA och NEMA

Projektanpassningar

Tack vare en närhet mellan utveckling och produktion, samt en rikstäckande säljkår kan Fagerhult vara en flexibel partner när vi tar fram belysningslösningar. Med vår gedigna belysningskunskap kan vi göra projektanpassningar efter dina behov – med hög leveranssäkerhet.

Hitta din Fagerhultkontakt

Kunskap, utveckling och tillverkning i Sverige

Med utgångspunkt i den senaste forskningen utvecklar vi LED-lösningar som testas noga i vårt ljuslaboratorium (certifierat av tredje part) enligt den senaste expertisen och utrustningen. Därmed kan vi se till att alla lagar och standarder uppfylls. Sedan 2014 har vi även egen tillverkning av LED-kort i vår fabrik i Habo, vilket gör att vi kan säkra vår kvalitet, en hållbar produktion och garantera reservdelar under lång tid.

Läs mer om Fagerhults arbete med optik och LED