Komplett armaturfamilj

Verda är stil och funktion för alla tillfällen. En komplett armaturfamilj för omsorgsfull och varierad belysning av parker, bostadsmiljöer och stadens mindre rum. Ett modulbaserat system med parkarmatur och pollare gör det lätt att designa en belysningslösning som speglar platsens själ. Vad du än väljer, är den visuella komforten lysande.

Från modern till klassisk

Verda är armaturfamiljen med många uttryck. Familjens överhuvud, parkarmaturen, är modulärt uppbyggd. Grundmodellen kan kompletteras med bländskydd och skärm, var och en för sig eller i kombination. Det gör det enkelt att variera belysningen inom ett större område – till exempel en park, ett torg eller en bostadsrättsförening – med ett sammanhållet estetiskt uttryck. Resultatet är en vacker och varierad ljusmiljö som ökar platsens attraktionskraft och höjer byggnadernas värde.

Upptäck de olika versionerna av parkarmaturen Verda

Komfortabelt och tryggt

Med Verda vill vi sätta en ny standard för belysning av närmiljön. Verda har en utmärkt ljusbehandling med mycket god visuell komfort. En kombination av indirekt och vertikalt ljus ger en skön rumsupplevelse och lyser upp miljön även vid sidan om gångvägen, med överblick mot häckar och buskage. Ett behagligt ljus i ansiktshöjd gör det enkelt att identifiera den man möter och att se vad som väntar längre fram. Ljuset fördelas jämnt över gångbanan och underlättar synuppgiften; tryggt och säkert.

fagerhult_comfort.jpg
fagerhult_lightdistribution2.jpg

Rundstrålande eller asymmetriskt ljus

Parkarmaturen finns med en rundstrålande, symmetrisk ljusfördelning som skapar en komfortabel ljusmiljö med mjuka övergångar. För att erbjuda rätt ljus på rätt plats, finns även en variant med asymmetrisk ljusfördelning. Det är en perfekt lösning när ljuset behöver begränsas i endera riktningen, till exempel om det finns bostadsfönster i direkt anslutning till armaturen. Verda finns i två olika färgtemperaturer – naturvitt 4 000 K och varmvitt 3 000 K – vilket gör det möjligt att anpassa ljusupplevelsen med hänsyn till platsens utformning och arkitektur.

Konstant ljusflöde och energieffektivitet

Parkarmaturen Verda är energieffektiv med uppmätta resultat på upp till 102 lm/W. Som standard har den CLO (Constant Light Output), vilket innebär att armaturen ger samma ljusmängd under hela dess livslängd. Du kan välja mellan två lumenpaket, 2 000 lm respektive 3 000 lm, vilket gör det enkelt att belysningsplanera för alla behov. Oavsett om du jobbar med en helt ny belysningsanläggning eller letar efter en energieffektiv ersättningsarmatur är Verda det optimala valet. 

Läs mer om CLO – konstant ljusflöde

Robusta och lättinstallerade pollare

Självklart har Verda-familjen även mindre medlemmar. Tre pollare i olika höjder gör det möjligt att kombinera höga och låga ljuspunkter. Det ger en dynamisk ljussättning med både allmänljus och riktat ljus som lyser upp och vägleder närmast marken. Verda-pollarna är robusta och erbjuder en enkel och flexibel installation även med grov kabel och smidig vidarekoppling. Du väljer mellan olika lumenpaket upp till 2700 lm, med möjlighet att kundanpassa det högre flödet nedåt. 

Upptäck pollaren Verda