FAGERHULT UNITED KINGDOM

ORIGIN WORKSPACE

Workspace where businesses succeed

  • Year: 2019
  • Collaborators: LTS
  • Location: Bristol
  • Architect: AHR Architects
  • Photo: AHR Architects

Origin Workspace was designed to provide office space for small companies and new start-up companies as well as to promote a working community within their buildings. Located in a refurbished building in Bristol’s Berkeley Square, Origin offers four floors of flexible office space, roof terrace, bar, and basement Gym.

It was important to Origin Workspace that the building was supplied with fully integrated lighting controls incorporating presence and daylight sensors. Fagerhult worked to Origin’s brief and adopted the technology of e-Sense organic, which uses sensors that come integrated within the fittings and talk to each other to create a fully functioning, flexible workspace. For the tea points and presentation areas, Fagerhult supplied a separate standalone DALI system to provide scene-setting and mood lighting. The staircase, connecting each floor, incorporates Fagerhult’s e-Sense move control system.

Throughout the project, Fagerhult worked closely with the service engineer Hydrock to come up with an inspirational, flexible, and modern lighting design, and provided nearly all the lighting and lighting controls. The result is an inspiring, contemporary workspace with a strong sense of community and wellbeing.

Richard Anthony, Origin Workspace customer and Practice Manager at Cook Corporate Solicitors says that:

“Origin is such a joyous working environment and has really transformed our business. Interaction with colleagues is now natural and free flowing and the ‘wow factor’ of the space really impresses clients. Working alongside like-minded people really helps inspire and the layout and decor provides a real sense of wellbeing. The finishing touches and thoughtful extras make it feel like a second home. It makes coming to work a pleasure not a chore.”

Products used in this project