Terveydenhuolto ja sairaalat

Potilashuoneet

Sairaaloiden ja hoitolaitosten potilashuoneet voivat olla ulkonäöltään erilaisia, mutta niillä on yksi yhdistävä tekijä – ihminen on aina keskiössä. Valaistuksen tulee vastata sekä henkilöstön että potilaan tarpeisiin, ja silloin edellytyksenä ovat valaistuksen joustavuus ja korkea laatu. 

Potilashuoneet

Mukavuus ja toiminnallisuus

Yksittäisestä potilashuoneesta voi joskus tulla ympäristö, joka on potilaan kiinnekohta traumaattisena tai myrskyisänä aikana. Onkin tärkeää, että huone on mahdollisimman harmoninen paikka. Huoneessa on pystyttävä yhdistämään monimutkaiset tekniset laitteet mahdollisuuteen rentoutua ja viettää aikaa omaisten kanssa. Valaistuksen tehtävä hoitohuoneessa on osaltaan luoda turvallinen ja miellyttävä ympäristö, joka tukee paranemista ja palautumista. Valaistuksen on pystyttävä luomaan hyvät edellytykset potilaan vuorokausirytmin ylläpitämiselle sekä toimittava tilakokonaisuudessa hoitohuoneessa asioiville.

Valaistussuunnittelu Human Centric Lightingin mukaan

Human Centric Lighting on valaistusratkaisuja, jotka täyttävät ihmisen visuaalisen, biologisen ja emotionaalisen valontarpeen päivänvalon ja sähkövalon yhdistelmällä. Ihmisen vuorokausirytmiä tukevalla valaistuksella luodaan työympäristöjä, jotka saavat ihmiset sekä nukkumaan että voimaan paremmin ja olemaan tuottavampia. Tämä saavutetaan muun muassa yhdistämällä valon eri voimakkuuksia ja värilämpötiloja. Oikean valoannoksen saamiseksi voimme joko valita paljon valoa lyhyeksi ajaksi tai vähemmän valoa pidemmäksi ajaksi, 30 minuutista 3 tuntiin. Fagerhult suosittelee aloittamaan päivän 250 melanooppinen luksi 2 tunnin ajan.

Kaikissa valaistusprojekteissa voidaan suunnitella valaistus, jolla on biologinen vaikutus vuorokausirytmiimme, käyttämällä melanooppinen suhde -kerrointa. Ilmoitamme kertoimen kaikista valaisimistamme.

1. Päivä 4000 K. Päivän aikana ikkunasta sisään tulevaa päivänvaloa täydennetään ympäröivällä valolla, joka stimuloi potilaan valppautta ja tarjoaa hyvän työvalon henkilöstölle.
2. Ilta 3000 K. Myöhemmin päivällä suosittelemme lämpimämpää valoa noudattamaan kehon luonnollista vuorokausirytmikäyrää.
3. Yö 2700 K. Matalampi valaistustaso illalla lisää melatoniinin tuotantoa ja valmistaa kehoa yöuneen.

Valaistuksen tulee lisäksi tukea henkilökunnan hoitotoimenpiteitä ja tutkimuksia, jotka on suoritettava potilasturvallisella ja asianmukaisella tavalla. Tämän on oltava mahdollista kaikkina vuorokaudenaikoina häiritsemättä kuitenkaan liikaa potilaan vuorokausirytmiä. Siksi tarjoamme valaistusratkaisuja erilaisilla ​​värilämpötiloilla, jotka on luotu huomioiden erilaiset tilanteet ja hoitohenkilöstön rutiinit. 

Tuote-ehdotuksia

Keskustelemme mielellämme seuraavasta projektistasi, joten ota yhteyttä!

Me ymmärrämme, että asiakkaiden haasteet ja tarpeet vaihtelevat sen mukaan, minkä tehtävän ja työvaiheen kannalta hän projektia tarkastelee. Kokonaisnäkemyksemme avulla oikeiden valintojen tekeminen on helpompaa.